2010. június 6., vasárnap

Gyereknap

Egy héttel ezelőtt volt a gyereknap, ami nálunk nem számít nagyon jeles ünnepnek. Nem csak ezen a napon ünnepeljük a gyerekeinket, hanem minden nap.
Ettől függetlenül azért az idén részt vettünk egy programon. Igaz nem a teljes család, a nagylányom a barátnőivel ment moziba, a férjem horgászni indult. Zsófi, Matyi és én meghívást kaptunk a szomszéd faluba - ahol a húgom pedagógus a helyi iskolában -, kis hezitálás után elfogadtuk. Az anyukám lelkes foltvarró, és szinte minden évben felkérik, hogy a gyereknapi rendezvényeken készítsen a gyerekekkel valami egyszerű, de ötletes dísztárgyat. Ebben az évben hungarocell tojást öltöztettünk fel. Megvallom őszintén, hogy miután a gyerekek elindultak a saját fejük után, és egyik programot látogatták a másik után, én is bevállaltam egy patchwork tojást. Közel három órányi megfeszített munka után lett kész. Hát láttam már szebbet is.
Közben megeredt az eső, így beszorultunk az aulába, de a gyerekek kedvét ez sem tudta elvenni. Végig izgulták a tombolát, majd a korongozás, papír repülő készítés, társas játék, és persze a tojás elkészítése eléggé lefárasztotta őket.
Végül is a rossz idő sem tudott kifogni rajtunk, mert mindenki jól érezte magát.


Zsófi a kürtős kalács evésben segített nem a varrásban.

A foltvarró csapat, Mama a szakértő, a tesóm, és egy másik tanár néni.

Egy kész mű (nem az enyém).

1 megjegyzés:

vmami írta...

Ezek szerint nemcsak a tojásöltöztetés foglalkoztatott. Te kis cseles.
Üdv.vmami