2010. május 9., vasárnap

A kocka el van vetve

Pénteken megvásároltuk álmaink sátrát. Ezzel el döntött lett, hogy a nyaralás nálunk sátorozásból fog állni.
Az ötletet legalább két éve fogalmaztuk meg, de megvalósítani csak most sikerült. Tavaly már kölcsön sátorban el töltöttünk két "hosszú" éjszakát, a következők csak jobbak lehetnek.
Kaposvár mellett Patcán táboroztunk, a Katica tanyán. A hely csodálatos, nagyszerű a bemutató gazdaság, barátságosak az emberek. A kemping ideális hely családoknak, kicsi és hangulatos. Kezdőként elhatároztuk, hogy vásárolunk egy elektromos grillt, itthonról viszünk előre elkészített ebédet, és csak melegíteni kell. A sátrak mellett nem volt elektromos áram, ezért kicsit távolabb tudtuk csak beüzemelni a csoda masinát. Egy-két alkalommal működött is, de egy idő múlva feladta. Olyan konyha helyiség nem volt, ahol lehetett volna melegíteni. Illetve volt egy turista szálló, de ott gyerekek táboroztak, és nem lehetett nekünk bemenni.
Az éjszakák kicsit "éberre" sikerültek. Első éjszaka az erdei táborozó gyerekek kísérői (talán főiskolások, vagy legalább is fiatalok voltak, nem a tanárok)tartottak egész éjszakás bulit, ami teljesen behallatszott a sátrakba, hiszen nem voltak távol. Kíváncsi lettem volna, hogy a szomszéd sátorban kicsi gyerekekkel lévők mit érzékeltek, de lehet hogy ők jobban tudtak aludni. Második éjjel a gyerekeknek volt bátorság próba, így a sikoltozás és lábdobogás nem maradt el. Ráadásul, mivel matracunk nem volt, egy vékony polifonra volt a hálózsák leterítve, párommal mindketten kissé "öregesen" ébredtünk. A -Neked hol fáj? - volt a legjellemzőbb kérdés. A gyerekek persze nem értették mi bajunk, ők teljesen jól aludtak.
Mindezek ellenére most mégis sátrat vettünk. Szóval kalandvágy az nem halt ki a családból.

Nincsenek megjegyzések: