2010. május 16., vasárnap

Anyák napi műsor







A héten nálunk is megtartották az óvodában az anyák napját.
Pár évvel ezelőtt csak kapkodtam a fejemet, hogy mikor melyik gyerek óvodai vagy iskolai műsorára kell mennem. Mivel van egy hetedikes, és egy elsős gimnazista gyermekem, náluk már ez a "veszély" nem fenyeget. A kicsi viszont öt éves, és lelkesen készült az ünnepségre. A versek titkosak voltak, úgyhogy néhány elszólástól eltekintve nem is tudtam, hogy mivel készülnek.
Az óvodában, ahová mind a három gyermekem járt illetve jár, az anyák napi műsor kicsit bővebb, mint a megszokott. Ugyanis a gyerekek az összes verset, éneket előadják amit az év során tanultak.
Az anyák napja összekötve az év végi bemutatással. Kivéve persze majd az utolsó évet ahol az óvodai ballagás is közbeszól.
A műsor nagyon jól sikerült, a gyerekek ügyesek és lelkesek voltak. (Tulajdonképpen ezért nem tudnám kihagyni, még akkor sem ha századszor hallom ugyanazt. A kicsiknek ez az első, és az egyetlen, ezt nem lehet elfelejteni.)
Az anyukák mellett soha nem felejtődnek el a nagymamák sem, a gyerekek nekik is mindig készítenek valamilyen ajándékot. Sok nagymama eljön, de aki nem tud, annak is haza viszik a gyerekek a puszit és az ajándékot.
Az idén ráadásul egyre több apuka figyelte a kicsik előadását, és ez nagyon jó, hiszen szól ez az egész a gyerekek tudásáról, fejlődéséről, találékonyságukról is az anyukák köszöntése mellett.

1 megjegyzés:

vmami írta...

Köszönöm, hogy én is kaphattam verset és ajándékot.Puszi:vmami