2010. július 3., szombat

Győrben jártunk

Végül mégiscsak elindultunk Győrbe, de mivel a tervezetthez képest késéssel indultunk, és a forróság sem tett jót a lelkesedésnek, rövidebb lett a város látogatásunk.
Általában igyekszünk olyan érdekességeket keresni, ami a legkisebbtől a legnagyobbikig mindenkit érdekel. Ezért (sajnos) komolyabb múzeumot nem iktathatunk be. Különösen tartjuk ezt az elvet tavaly óta, amikor Kaposváron jártunk egy csodálatos ásványmúzeumban, a nagyokat és a szülőket lekötötte(volna), de a legkisebb kissé botrányosan viselkedett, türelmetlen volt, nem értette az egészet, így aztán tönkre tette a többiek szórakozását is.
Tehát most kezdtük egy könnyebb programmal. Meglátogattuk az állatkertet. Az igazság az, hogy már két évvel ezelőtt is jártunk ott, és akkor és most is megállapítottuk, hogy ez egy nagyon jó, könnyen bejárható, és rendkívül érdekes állatkert. Személy szerint nekem jobban tetszik, mint a Veszprémi (persze az is jó), mert talán kisebb helyen de állat és emberközelibb.
Az állatkert után megnéztük a baba kiállítást a Zichy palotában, amely ugyan gyönyörű volt, de valami nagyobb léptékű kiállításra számítottunk, az alapján amit az interneten olvastunk róla (nem ez az első csalódás, amikor a képek és a leírások alapján nem éppen az jön vissza a valóságban).
Ezek után már kissé tikkadtan kerestünk egy éttermet, ahol elfogadható áron tudtunk ebédelni, nos ez a belvárosban nem volt egyszerű, de mivel ilyenkor nem az ínyencségünk, és a vágyaink mutatják meg a vendéglőt, hanem a pénztárcánk, sikerült addig keresni amíg nem találtunk olyat, ahol mindenki bőségesen meg tudott ebédelni.
Persze amíg a szülők keresték az ebéd helyét, a gyerekek jól szórakoztak a Széchenyi-téren lévő szökőkutak között.
Ebéd után elindultunk felfedezni a nagybajcsi horgásztavat. A GPS egy kicsit megtréfált bennünk, és úttalan utakon (szó szerint, ugyanis egy földúton keresztül) vezetett el bennünk a tóhoz. A tavon szép környezetben, rendezett körülmények (túlságosan is) között lehet horgászni, már értem miért mondta az a férjem, hogy nem szereti ezeket a "mű" tavakat.
Körülnéztünk, ittunk egy-egy üdítőt, és elindultunk haza.
Szép, érdekes és "forró" nap volt.

Nincsenek megjegyzések: