2012. április 25., szerda

Fogszabályozás

Mindkét gyereknek már régóta időszerű lenne a fogszabályozás. Eddig nem vitt rá a lélek, egyrészt mert tudom mivel jár, más részt, mert nálam nem váltotta be a reményeket. Éveken keresztül hordtak a szüleim Szombathelyre (akkor csak ott volt fogszabályozás, és nem volt autónk), éjszakai fogszabályozóm volt. Amíg tartott, addig szépen alakult is a fogsorom, de amint abbahagytuk, rövid időn belül éppen olyan lett, mint volt. Annyira szűk helyen voltak a fogaim, hogy nem tudtak másképpen elhelyezkedni.
Nos a gyerekeim örökölték ezt a típusú fogsort, Vikinek nem olyan borzasztó, de hát lány, Matyié rosszabb, de mivel ő meg fiú nem tűnt olyan kardinálisnak a kérdés. Most oda jutottunk, hogy középiskolás fiam az iskolafogászaton kapott egy beutalót (eddig egyik iskolafogásznak sem jutott eszébe adni, pedig minden évben elviszik őket fogorvoshoz). Tudtam, hogy hosszú a várakozási idő, de gondoltam meg kellene próbálni. 
Ma felkerekedtünk, elutaztunk a rendelőintézetbe, ahol kaptunk egy "kis" fej mosást, mivel a gyerek az idén 16 éves lesz, a várakozási idő pedig 2-2,5 év nem biztos hogy bele fog férni 18 éves kora előtt a TB támogatott fogszabályozásba. Magyarul, ha a gyerekedet nem akarod több mint két évet váratni, vagy már nincs is annyi időd, akkor elviheted magán orvoshoz, ami ugye nem két fillér. (Ki van ez találva)
Most törhetjük a fejünket mit csináljunk, várunk és lehet hogy akkor sem sikerül, vagy elmegyünk magán orvoshoz, és nyöghetjük évekig a fogszabályozó költségeit, pláne hogy két gyerekről van szó.

Nincsenek megjegyzések: